Over LANDSCHAPSTEKENING: SESSIE AUDIOVISUELE, MEDIA & GELUIDSKUNSTEN

LST_eventbanner_small.jpg

LANDSCHAPSTEKENING: SESSIE AUDIOVISUELE, MEDIA & GELUIDSKUNSTEN

Werk jij binnen de audiovisuele, media- of geluidskunsten? Laat je stem horen en draag bij aan de Landschapstekening 2025.

Op 22 mei 2024 organiseert Kunstenpunt een sessie rond audiovisuele, media- en geluidskunsten. We gaan op zoek naar de trends, ontwikkelingen, sterktes en kansen.

Sessie audiovisuele, media- en geluidskunsten

Na inleiding en een presentatie door Kunstenpunt splitsen we ons op per discipline in drie gesprekstafels. De gesprekken zullen gaan over deze onderwerpen:

  • de positie van audiovisuele/media-/geluidskunsten in het bredere kunstenveld
  • versnippering, afstemming en samenwerking
  • fricties tussen beleids- en waardekaders t.o.v. andere domeinen
  • proces- versus productgericht
  • de rol van en relatie met (kunst)onderwijs en opleiding
  • herkenbaarheid, zichtbaarheid, publieksverbreding
  • en andere

Deze thema's komen uit verslagen van sessies van de voorbije jaren aangevuld met een voorbereidend gesprek met enkele professionals.

Programma

13:30 Onthaal en koffie
14:00 Inleiding en presentatie door Kunstenpunt
14:30 Gesprekstafel per discipline
16:00 Pauze
16:30 Terugkoppeling
17:00 Einde met een drankje

Datum en locatie

Woensdag 22 mei 2024, van 13:30 tot 17:00
Locatie: STUK, Leuven

Taal

Plenair in het Engels en gesprekstafels in het Nederlands en Engels.

Registratie

Schrijf je in via de knop "meld je aan" rechtsboven op deze pagina

Voor de inschrijving vragen we jou om een account te maken op onze website en een wachtwoord te kiezen (bij de knop "Aanmelden"). Met je eigen account kan je steeds je gegevens aanpassen en/of je afmelden bij het evenement. Wanneer je voor een ander evenement wil inschrijven, hoef je dit uiteraard niet opnieuw te maken. Heb je problemen met het aanmaken van een account? Stuur dan een mailtje naar Sofia@kunsten.be.

Bring an artist

Kunstenpunt wil dat de stem van makers meer gehoord wordt. Voor deze sessies over de Landschapstekening vragen we dat kunstenorganisaties naast eigen collega’s ook (een) kunstenaar(s) laten deelnemen, met een correcte vergoeding.

Voor freelance kunstenaars die niet meekomen met een kunstenorganisatie, voorziet Kunstenpunt een tegemoetkoming. Gelieve dit mee te delen in het inschrijfformulier.

Vragen

Heb je vragen? Dan kan je terecht bij lissa.kinnaer@kunsten.be.

Landschapstekening

Deze sectordag wordt georganiseerd binnen het traject van de Landschapstekening (LST), een uitgebreide analyse van het professionele kunstenveld van Vlaanderen, die Kunstenpunt aan het begin van een nieuwe politieke termijn samenstelt. Om niets over het hoofd te zien, organiseren we doorheen 2024 sessies waarbij we inbreng van de sector verzamelen, met telkens de focus op een ander deel van en/of andere thema’s die spelen binnen het kunstenveld. → Lees hier meer over de landschapstekening.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.