TEST TEST TEST
Laat je stem horen en draag bij aan de Landschapstekening!
De Landschapstekening is een uitgebreide analyse van het professionele kunstenlandschap van Vlaanderen, die Kunstenpunt aan het begin van elke nieuwe politieke termijn samenstelt. Om niets over het hoofd te zien, organiseren we doorheen 2024 verschillende sessies waarbij we inbreng van de sector verzamelen, met telkens de focus op een ander deel van het kunstenveld.
-> Lees hier meer over de Landschapstekening.
Sessie sleutelmomenten in de artistieke loopbaan
Op 28 mei organiseert Kunstenpunt een sessie voor kunstenaars die focust op evoluties en belangrijke sleutelmomenten in hun loopbaan. Artistieke loopbanen verlopen zelden rechtlijnig. Een uitnodiging om in het buitenland te werken, een burn-out, een succesvolle samenwerking of veranderingen in je persoonlijk leven kunnen allemaal van invloed zijn.
In deze sessie richten we ons op die belangrijke keerpunten: wanneer wist je dat je kunstenaar wilde worden? Wanneer voelde je je erkend of juist niet? Wanneer moest je een nieuwe richting inslaan? En wanneer voelde je je als kunstenaar voldaan? Samen kijken we naar de bepalende momenten in een artistieke loopbaan, de dynamieken die eraan ten grondslag liggen, de gevolgen en hoe die ervaren worden.
Ben je zelf een kunstenaar op een overgangsmoment in je loopbaan? Kijk je terug op een loopbaan of zoek je als nieuwe maker nog je weg in de kunsten? We zijn in het bijzonder op zoek naar kunstenaars die zicht hebben op het algemene verloop van een artistieke loopbaan, net als de verschillende breukmomenten die zo'n loopbaan kent. Zo hopen we inzicht te krijgen in de ontwikkelingen en gebeurtenissen die invloed hebben op je carrière als kunstenaar, en zoomen we samen in op de uitdagingen en kansen.
Waar en wanneer
28 mei 2024, van 11:00 tot 15:00 in Sint-Lucas (Schoonbekestraat 143, 2018 Antwerpen).
(Vegetarische) lunch wordt voorzien.
Inschrijven
Zin om deel te nemen? Meld je dan aan via de knop rechtsboven. Inschrijven kan tot en met 15 mei.
We organiseren deze focusgroep met 20 deelnemers. Als we meer dan 20 aanmeldingen ontvangen, maken we een selectie met een vertegenwoordiging van verschillende profielen en disciplines. Daarom vragen we in het aanmeldingsformulier naar een korte motivatie waarin je je artistieke loopbaan, ervaring en achtergrond toelicht.
Het staat je daarbij vrij om ons in te lichten over: de discipline waarin je werkzaam bent, hoeveel jaar ervaring je hebt, of je nog actief bent in de kunstensector, en hoe je jouw identiteit ziet in relatie tot verschillende aspecten zoals klasse, gender, etniciteit, gezondheid en leeftijd.
Het kan ook interessant zijn om na te denken over bepaalde zaken die jouw situatie eigen maken bijvoorbeeld of je een bepaalde zorgrol opneemt, of je (al dan niet marktgeoriënteerd) werkt, of je een kunstopleiding hebt gevolgd, of je langetermijnondersteuning krijgt (bijvoorbeeld van samenwerkende partners in de kunsten), of je artistieke activiteiten aanvult met andere bezigheden, en of je vooral nationaal of internationaal werkt.
Op 18 mei nemen we contact op met alle deelnemers.
Vergoeding, drempels en vertrouwelijkheid
Kunstenpunt wil dat de stem van makers meer gehoord wordt. Voor freelance kunstenaars (die niet op de payroll staan van een kunstenorganisatie en voor wie deelname dus onbezoldigd is) voorziet Kunstenpunt een vergoeding. Dit kan je aangeven in de praktische bevestigingsmail van 18 mei.
Verder willen we eventuele drempels voor deelnemers helpen opvangen, bv. via hybride deelname voor mensen die moeilijk fysiek ter plaatse kunnen komen, voedselvoorkeuren of kinderopvang. Laat ons weten hoe we je tegemoet kunnen komen via diezelfde bevestigingsmail.
Om een veilig gesprek mogelijk te maken, engageert Kunstenpunt zich om aanwijsbare uitspraken binnen het gesprek te houden en deze inzichten anoniem te verwerken in het verslag.