Over Save the date – LANDSCHAPSTEKENING: sessie Dans

LST_eventbanner_1080x1080.jpg

Save the date – LANDSCHAPSTEKENING: sessie Dans

Laat je stem horen en draag bij aan de Landschapstekening!

De Landschapstekening is een uitgebreide analyse van het professionele kunstenlandschap van Vlaanderen, die Kunstenpunt aan het begin van elke nieuwe politieke termijn samenstelt. Om niets over het hoofd te zien, organiseren we doorheen 2024 verschillende sessies waarbij we inbreng van de sector verzamelen, met telkens de focus op een ander deel van het kunstenveld. 

-> Lees hier meer over de Landschapstekening.

Expanded dance – Kunnen we onvoorwaardelijke zorg beoefenen in de podiumkunsten?

Op 5 december organiseert Kunstenpunt een sessie voor professionals uit de danssector die focust op inclusieve danspraktijken.

De discipline vernieuwt zich continu, net als de mensen die erin aan de slag zijn. Zo zien we niet alleen een heroriëntering van lichamen voor en door wie dans gepraktiseerd wordt, maar ook een verandering in de aanpak van deze bewegingen. Deze expanded en inclusieve danspraktijken vragen een andere vorm van omkadering: vanuit de opleiding tot en met publieksbemiddeling.

In deze sessie verdiepen we ons in hoe dans als een inclusieve praktijk van zorg verder ontwikkeld, en zo ook maatschappelijke normen in vraag stelt. Wij bekijken samen wat de (nieuwe) noden zijn binnen de sector, waar verandering vereist is én welke veranderingen er al zijn. 

Ben je zelf actief in de sector? Laat je stem dan horen tijdens deze sessie en deel je ervaringen.

Waar en wanneer

5 december om 10:00, in KAAP Oostende (Zeedijk, Koning Boudewijnpromenade 10, 8400 Oostende).

Blijf op de hoogte

Zin om deel te nemen? Van zodra het volledige programma online staat, sturen wij jou een e-mail met alle details en een link om in te schrijven. Meld je aan via de knop rechtsboven en laat je naam en e-mailadres achter.

Voor de aanmelding vragen we jou om een account te maken op onze website en een wachtwoord te kiezen. Met je eigen account kan je steeds je gegevens aanpassen en/of je afmelden bij het evenement. Wanneer je voor een ander evenement wil inschrijven, hoef je dit uiteraard niet opnieuw te maken. Heb je problemen met het aanmaken van een account? Stuur dan een mailtje naar sofia@kunsten.be.

Vergoedingen, drempels en vertrouwelijkheid

Kunstenpunt wil dat de stem van makers meer gehoord wordt. Voor freelance kunstenaars (die niet op de payroll staan van een kunstenorganisatie en voor wie deelname dus onbezoldigd is) voorziet Kunstenpunt een vergoeding. Dit kan je aangeven in de praktische bevestigingsmail. 

Verder willen we eventuele drempels voor deelnemers helpen opvangen, bv. via hybride deelname voor mensen die moeilijk fysiek ter plaatse kunnen komen, voedselvoorkeuren of kinderopvang. Laat ons weten hoe we je tegemoet kunnen komen via diezelfde bevestigingsmail.

Om een veilig gesprek mogelijk te maken, engageert Kunstenpunt zich om aanwijsbare uitspraken binnen het gesprek te houden en deze inzichten anoniem te verwerken in het verslag.

Vragen? 

Heb je vragen over deze sessie? Contacteer onze collega Julia via julia@kunsten.be.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden