Over Save the date - LANDSCHAPSTEKENING: sessie keuzes maken

LST_eventbanner_original.jpg

Save the date - LANDSCHAPSTEKENING: sessie keuzes maken

Laat je stem horen en draag bij aan de Landschapstekening!

De Landschapstekening is een uitgebreide analyse van het professionele kunstenlandschap van Vlaanderen, die Kunstenpunt aan het begin van elke nieuwe politieke termijn samenstelt. Om niets over het hoofd te zien, organiseren we doorheen 2024 verschillende sessies waarbij we inbreng van de sector verzamelen, met telkens de focus op een ander deel van het kunstenveld. 

Kunstenpunt organiseerde een open oproep voor suggesties rond on(der)belichte thema’s richting onze Landschapstekening. Deze sessie was één van de inzendingen. Bekijk hier de andere topics die we meenemen in het traject.

Sessie Keuzes Maken

Wat is kunst en wie beslist daarover? Geef je mening en ga in gesprek over mogelijke manieren om keuzes te maken in de kunstensector. Net omdat we artistieke (en inhoudelijke) keuzes maken bieden we ook kansen aan mensen en dat is een grote verantwoordelijkheid. Er kunnen impliciete of expliciete voorkeuren meespelen - èn soms is dat zelfs de bedoeling.

Hoe kiezen we zonder verborgen vooroordelen? Hoe bepaal je een procedure en stel je een jury samen? Hoe maak je de regels en criteria zo fair en helder mogelijk? En hoe werk je die drempels weg? Hoe communiceer je met mensen die zich kandidaat stellen of voorstellen indienen?

Waar en wanneer

11 december van 10u. tot 14 u. 

Locatie te bevestigen.

Programma

Het programma wordt nog ontwikkeld. Binnenkort communiceren we in detail over de thema’s die besproken zullen worden. Er wordt geen voorbereiding van de deelnemers verwacht, enkel de openheid om te delen.

De sessie vindt plaats in het Nederlands en het Engels en wordt gemodereerd door Kunstenpunt.

Blijf op de hoogte

Zin om deel te nemen? Van zodra het programma online staat, sturen wij jou een e-mail met alle details en een link om in te schrijven. Meld je aan via de knop rechtsboven (knop "Aanmelden") en laat je naam en e-mailadres achter.
Voor de aanmelding vragen we jou om een account te maken op onze website en een wachtwoord te kiezen (bij de knop "Aanmelden"). Met je eigen account kan je steeds je gegevens aanpassen en/of je afmelden bij het evenement. Wanneer je voor een ander evenement wil inschrijven, hoef je dit uiteraard niet opnieuw te maken. Heb je problemen met het aanmaken van een account? Stuur dan een mailtje naar sofia@kunsten.be.

Vergoedingen, drempels en vertrouwelijkheid

Kunstenpunt wil dat de stem van makers meer gehoord wordt. Voor freelance kunstenaars (die niet op de payroll staan van een kunstenorganisatie en voor wie deelname dus onbezoldigd is) voorziet Kunstenpunt een vrijwilligersvergoeding. Dit kan je aangeven in de praktische bevestigingsmail. 

Verder willen we eventuele drempels voor deelnemers helpen opvangen, bv. via hybride deelname voor mensen die moeilijk fysiek ter plaatse kunnen komen, voedselvoorkeuren of kinderopvang. Laat ons weten hoe we je tegemoet kunnen komen via diezelfde bevestigingsmail.

Om een veilig gesprek mogelijk te maken, engageert Kunstenpunt zich om aanwijsbare uitspraken binnen het gesprek te houden en deze inzichten anoniem te verwerken in het verslag.

Vragen? 

Heb je vragen over deze sessie? Contacteer onze collega Jannis via jannis@kunsten.be.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden