Over LANDSCHAPSTEKENING: sessie Oude Muziek

LST_eventbanner_original.jpg

LANDSCHAPSTEKENING: sessie Oude Muziek

Laat je stem horen en draag bij aan de Landschapstekening!

De Landschapstekening is een uitgebreide analyse van het professionele kunstenlandschap van Vlaanderen, die Kunstenpunt aan het begin van elke nieuwe politieke termijn samenstelt. Om niets over het hoofd te zien, organiseren we doorheen 2024 verschillende sessies waarbij we inbreng van de sector verzamelen, met telkens de focus op een ander deel van het kunstenveld. 

-> Lees hier meer over de Landschapstekening.

Oude Muziek

We brengen de oude muzieksector samen en buigen ons over kwesties rond het ontwikkelen, produceren en presenteren van oude muziek in de breedste zin. Ben je betrokken bij de sector? Wij willen graag jouw stem horen. Samen gaan we op zoek naar de ontwikkelingen, de sterktes, de zwaktes en de kansen in de oude muziek in Vlaanderen. 

Schrijf je in

Voor de inschrijving vragen we jou om een account te maken op onze website en een wachtwoord te kiezen (bij de knop "Aanmelden" hier rechtsboven). Met je eigen account kan je steeds je gegevens aanpassen en/of je afmelden bij het evenement. Wanneer je voor een ander evenement wil inschrijven, hoef je dit uiteraard niet opnieuw te maken. Heb je problemen met het aanmaken van een account? Stuur dan een mailtje naar sofia@kunsten.be.

Vergoedingen, drempels en vertrouwelijkheid

Kunstenpunt wil dat de stem van makers meer gehoord wordt. Voor freelance kunstenaars (die niet op de payroll staan van een kunstenorganisatie en voor wie deelname dus onbezoldigd is) voorziet Kunstenpunt een vrijwilligersvergoeding. Dit kan je aangeven in de praktische bevestigingsmail. 

Verder willen we eventuele drempels voor deelnemers helpen opvangen, bv. via hybride deelname voor mensen die moeilijk fysiek ter plaatse kunnen komen, voedselvoorkeuren of kinderopvang. Laat ons weten hoe we je tegemoet kunnen komen via diezelfde bevestigingsmail.

Om een veilig gesprek mogelijk te maken, engageert Kunstenpunt zich om aanwijsbare uitspraken binnen het gesprek te houden en deze inzichten anoniem te verwerken in het verslag.

Vragen? 

Heb je vragen over deze sessie? Contacteer onze collega Ward via ward@kunsten.be.

Voor wie

Voor iedereen die professioneel actief is in de oude muziek in Vlaanderen en Brussel.

Waar en wanneer

29 november van 14 u. tot 18 u. in het Concertgebouw in Brugge 

Programma

Zie tab hierboven onder "programma"

Ga 's avonds naar het concert van Reinoud Van Mechelen en a nocte temporis

Rameau. Pigmalion - vrijdag 29 november om 20:00 - we sturen jullie een kortingscode voor dit concert in de bevestigingsmail

Beeldhouwer Pigmalion maakt letterlijk zijn droom waar. Hij creëert een beeldschone vrouwensculptuur, wordt verliefd op haar en brengt haar tot leven. Reinoud Van Mechelen laat als geen ander de Franse finesse van Rameaus topstuk sprankelen. Tegelijkertijd onthult hij met a nocte temporis en het Chœur de Chambre de Namur een onbekende parel: Iso’s ballet Zémide waarin een hardvochtige koningin zich uiteindelijk door de eloquentie van de liefde moet laten overtuigen.

a nocte temporis: orkest
Chœur de Chambre de Namur: koor
Reinoud Van Mechelen: haute-contre (Pigmalion) & artistieke leiding
Gwendoline Blondeel: sopraan (Liefde)
Philippe Estèphe: bariton (Phasis)
Ema Nikolovska: mezzosopraan (Zémide & Céphise)
Virginie Thomas: sopraan (Het Standbeeld)

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden